Er is altijd wat te doen...

Hieronder vindt u een summiere beschrijving van voorzieningen en mogelijkheden in en rondom de camping.
Maar...In de kast onder de TV van ons onderkomen vindt u heel veel beschrijvingen: mogelijkheden voor uitjes, bezienswaardigheden, restaurantjes enz.

De camping en verdere omgeving

De camping
 
De camping ligt in de provincie Languedoc en is bekend om de meeste zonuren in Frankrijk. U bent dus verzekerd van een zonvakantie. Grote aantrekkingskracht heeft het fantastische subtropische zwembad waar alles is gericht op het thema “Piraten”! 
 Het hele zwembad is maar liefst 7500 m2!  U en uw kinderen kunnen genieten van enorme glijbanen, verschillende zwembaden voor groot en klein, stroomversnellingen, bubbelbad en zonneterrassen en veel ligstoelen. 
 Andere voorzieningen: supermarkt, bakker, restaurant, sauna,  tennisbanen, speeltuin, disco/nachtclub. In het hoogseizoen staan bij de ingang leuke marktkraampjes. Net buiten de camping een manege en een golfbaan.
 Op de camping is een Nederlandse receptie. Tijdens het seizoen wordt u opgevangen door een Nederlands echtpaar dat u graag het alles wil uitleggen en u naar onze Mobil-Home zal brengen. Zij zullen bij vertrek controleren of het chalet schoon is achtergelaten. Wanneer u geen zin heeft om bij vertrek de Mobil-Home zelf schoon te maken, is er een mogelijkheid om hem tegen vergoeding schoon te laten maken. Dit gaat in overleg met de Nederlandse receptie.
 Wifi is er  tegen betaling


Verdere omgeving

De streek Languedoc-Roussillon bestaat uit de historische Franse provincies Languedoc en Roussillon. Daarbij horen ook de landstreken de Cevennen met het Nationaal Park Cevennen, de Causses, de Camargue, de Minervois en de Vallée du Rhône. Deze prachtige regio is een van de warmste van Frankrijk met erg warme en mooie zomers, het staat garant voor een heerlijke zonnige vakantie.

De camping ligt aan de rand van de stad Agde. Grau d’Agde (vissersplaatsje), Rochelonge en Cap d’Agde liggen op loop- en fietsafstand. Iets verder weg zijn de steden Beziers, Sête en het middeleeuwse vestingstadje Carcassonne zeker de moeite van het bezoeken waard. In het achterland van Agde zijn verschillende natuurgebieden en uitgestrekte wijngaarden te vinden. Cap d’Agde is een toeristische badplaats met haven in het midden van de Languedoc, waar u gezellig kunt winkelen en genieten van de vele horeca gelegenheden. In de directe omgeving zijn er ook verschillende gezellige markten. De markt van Rochelongue is via het strand te bereiken in 20 minuten. De markten van Agde en Sete en Vias zijn per auto bereikbaar. Dichtstbijzijnde winkelcentrum met Hyper U en Lidl op nog geen 5 auto- of 10 minuten fietsafstand.